Kun olet käymässä vieraassa kaupungissa, haluat varmasti tutustua myös kaupungin ruokatarjontaan. Ehkäpä haluaisit kokeilla jotakin aivan uutta, mutta et oikein tiedä, millaisia kulinaristisia elämyksiä kaupungista voisi löytää. Kerromme tässä artikkelissa muutaman niksin hyvien ravintoloiden löytämiseen täysin vieraassakin kaupungissa.

TripAdvisorin ravintolavinkit

TripAdvisor tarjoaa matkakohdearviointien lisäksi myös erinomaisia ravintolavinkkejä. Jos kirjoitat sen hakukoneeseen vaikkapa ”Helsingin intialaiset ravintolat”, Saat pian hakutulokset, jotka voit vielä lajitella relevanssin, sijoituksen tai nimen perusteella. Näin näet, mitä mieltä Helsingin intialaisten ravintoloiden oikeat asiakkaat ovat olleet ravintoloiden ruuasta ja palvelusta ja voit saada arvokkaita vinkkejä omaan ravintolavalintaan. Haun jälkeen huomaat, että parhaat arvioinnit on saanut Ravintola Mount Everest Nokka, joka on rankattu TripAdvisorissa sijalle 1/31 Helsingin intialaisten ravintoloiden osalta. Ravintola on saanut kaikkiaan 291 arvostelua sekä arvosanan 4,5/5.

TripAdvisorilla itselle sopivaa ravintolaa voit etsiä myös ravintolan tyypin mukaan. Voit valita ravintolatyypiksi ravintolan, nopeaa purtavaa tarjoavan pikaruokapaikan, jälkiruokapaikan, kahvia ja teetä tarjoilevan ruokapaikan, leipomon, baarin tai pubin taikka erikoisruokakaupan. Voit tehdä haun myös keittiöiden sekä tarjolla olevien ruokalajien mukaan, jolloin pääset valitsemaan sinua kiinnostavat keittiöt lukuisien vaihtoehtojen, kuten intialainen, aasialainen, afrikkalainen, arabialainen, irlantilanen, marokkolainen, skandinaavinen ja ruotsalainen, joukosta.

Jos sinulla on ruokavaliorajoituksia, voit käyttää ruokavaliorajoitusvalikkoa rajaamaan ja ohjaamaan hakuasi. Voit valita vegaaniruokavaihtoehdot, kasvissyöjille sopivat vaihtoehdot tai gluteenittomat vaihtoehdot. Voit etsiä ravintolaa myös niiden tarjoamien aterioiden perusteella rajaamalla hakua vaihtoehtoidoilla aamiainen, brunssi, lounas tai päivällinen. Lisäksi voit käyttää hakuehtoina hintaa, alueita, ravintolan ominaisuuksia ja ravintolan soveltuvuutta. Nämä kaikki TripAdvisorin ominaisuudet auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivimman ruokailupaikan.

Ruokakriitikoiden vinkit hyvän ravintolan löytämiseksi

Jos haluat nähdä hieman enemmän vaivaa hyvän ravintolan löytämiseksi, kannattaa ottaa vaarin ruokakriitikoiden vinkeistä, joiden avulla heidän mielestään löytää hyvän ravintolan. Ensinnäkin on tärkeää, että ravintolan miljöö, palvelu sekä ruoka vastaavat omaa makuasi. Esimerkiksi lapsiperhe suosii yleensä erilaisia ravintoloita kuin yksin ruokailevat kulinaristit. Myös ravintolakriitikot suosittelevat lukemaan ravintola-arvosteluja, mutta suhtautumaan niihin kriittisesti. Osa arvosteluista saattaa nimittäin olla maksettuja yhteistöitä. Toisaalta arvostelun kirjoittanut henkilö saattaa arvostaa ravintolaelämyksessä aivan eri asioita kuin sinä. Toisinaan saattaakin olla hyvä vinkki kysyä ravintolavinkkejä hyvältä ystävältä, joka tuntee sinut ja makusi paremmin kuin ravintolakriitikko.

Ravintolan siisteiltä näyttävät puitteetkaan eivät vielä takaa sitä, että saisit ravintolassa hyvää ruokaa. Yleisesti ottaen ravintoloissakaan halvalla ei saa hyvää, tai ainakaan erinomaista ruoka-annosta.

Etsiessäsi hyvää ruokapaikkaa, kannattaa kurkasta myös ravintoloiden some-sivuille, sillä ne voivat kertoa yllättävän paljon. Somea voidaankin pitää nykyajan viidakkorumpuna, jossa niin hyvät kuin huonotkin asiakaspalautteet leviävät kulovalkean tavoin. Tarkkaile myös sitä, miten ravintola reagoi saamiinsa palautteisiin. Vastaako se niihin? Vastaako se myös mahdollisiin negatiivisiin palautteisiin? Muista somen kohdalla myös se, että sielläkin saattaa esiintyä suoranaisia trolli-kommentteja, jotka kannattaa jättää omaan arvoonsa. Toisinaan voi kuitenkin olla vaikea erottaa trollit aidoista kommenteista.