Intialaisia ravintoloita on ollut Suomessa jo melko pitkään ja niitä löytyy monista muistakin maista. Sen sijaan nepalilaiset ravintolat ovat harvinaisempia tuttavuuksia. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman Suomesta löytyvän intialaisen ja nepalilaisen ravintolan pääkaupunkiseudulta.

Maharaja

Maharajaa pidetään Suomen intialaisten ravintoloiden parhaimmistoon kuuluvana ravintolana ja sen ruokia voi pääkaupunkiseudulla tilata myös verkosta suoraan kotiin. Maharaja on saanut asiakkailtaan hyvää palautetta ja TripAdvisorissa sen saama pistemäärä on tällä hetkellä 4/5 arvostelujen kokonaismäärän ollessa reilut 120 arvostelua. Maharaja tarjoaa niin intialaista kuin aasialaistakin ruokaa ja se sopii myös kasvissyöjille. Ravintolasta löytyy vegaanisia ruokavaihtoehtoja. TripAdvisorissa ravintola on rankattu intialaisista ravintoloista sijalle 9 kaikkiaan 31 intialaisten ravintoloiden hakutuloksista.

Namaskaar

Namaskaarilla on sekä perinteinen ravintola, että pikaruokaa tarjoava Namaskaar Express Rautatieasema. TripAdvisorissa Namaskaar Express Rautatieasema on saanut 3,5/5 arvioinnin ja yhteensä lähes 50 arvostelua. Intialaisten ravintoloiden osalta se on rankattu sijalle 12 kaikkiaan 31 hakutuloksesta. Ravintolasta löytyy vegaanisia ruokavaihtoehtoja ja se soveltuu kasvissyöjille. Joidenkin asiakkaiden mielestä hinta-laatusuhdetta ei voi tässä ravintolassa pitää hyvänä. Varsinainen Namaskaar-ravintola on saanut TripAdvisorissa arvosanan 3/5 sekä kaikkiaan 58 kappaletta arvosteluita. Se on intialaisten ravintoloiden osalta rankattu sijalle 21/31. Osa asiakkaista kehuu ravintolan seisovaa pöytää, mutta osa on sitä mieltä, että Namaskaarin taso on laskenut aikaisemmasta.

Ravintola Mount Everest Nokka

Ravintola Mount Everest Nokka tarjoaa sekä intialaista että nepalilaista ruokaa keskittyen aasialaisiin makuihin. Ravintolassa on huomioitu niin kasvissyöjät kuin vegaanitkin. TripAdvisorin arvioinneissa se on saanut arvosanan 4,5/5 ja sijoittuu Helsingin intialaisten ravintoloiden rankingissa sijalle 1/31. Eräskin asiakas kehuu Ravintola Mount Everest Nokan ruokaa sekä palvelua.

Kantipur

Moni pitää Kantipuria Helsingin parhaana nepalilaisena ravintolana. TripAdvisorissa se on rankattu sijalle 2/31 pistemäärällä 4/5 yhteensä 113 arvostelun voimin. Ravintolasta löytyy intialaista, nepalilaista sekä aasialaista ruokaa eikä vegaanejakaan ole unohdettu. Kantipurin ruokaa voi Helsingissä tilata myös suoraan kotiin netin kautta.

Muita hyviä kantapaikkoja intialaisen ja nepalilaisen ruuan ystäville Helsingissä

Helsingistä löytyy monia muitakin hyviä kantapaikkoja herkkusuille, jotka pitävät erityisesti intialaisesta ja nepalilaisesta ruuasta tai haluavat kokeilla näiden keittiöiden herkullisia makuja. Shubha Kamana on saanut TripAdvisorissa 4,5/5 arvioinnin ja kaikkiaan 70 kappaletta arvosteluja. Se sijoittuu sijalle 3/31 helsinkiläisten intialaisten ja nepalilaisten ravintoloiden joukossa. Samrat tulee heti perässä arvosanalla 4/5 ja 210 arvostelulla sijoittuen sijalle 4/31.

Muita suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi India House, Himshikhar, Ravintola Gurkha, Ravintola Monal, India Tandoor, Villa Nepal, Ravintola Mayur, Gandi, Ravintola Tandoori Villa, Nepali Chulo, Ravintola Willihanhi, Moksha, Ravintola Flavors, Ravintola Bihani, Ravintola Haweli, Ravintola Poiju, Toolon Plaza, Salaattiasema Redi, Bombay Express, Ravintola Saba, Ravintola Musta Härkä, Nanglo Ravintola sekä Shukria. Näistä esimerkiksi Ravintola Willihanhi on hyvä valinta, ellet ole täysin varma, että seurueessasi kaikki ovat ihastuneita intialaisiin makuihin, mutta tiedät, että ainakin osa heistä rakastaa niitä. Tästä ravintolasta löytyy nimittäin intialaisten makujen lisäksi myös eurooppalaisia ja jopa skandinaavisia makuja. Tällainen ravintola on hyvä valinta seurueelle, josta löytyy hyvin erilaisiin makuihin tottuneita ruokailijoita. Näin jokainen voi valita itselleen sopivan annoksen.