Kiireinen elämä saattaa aiheuttaa sen, että lounaaksi tulee helposti nautittua vähän mitä sattuu ja samoja reseptejä saattaa tulla pyöritelleeksi vähän turhankin ahkerasti. Tällöin hyvät neuvot ovat tarpeen, mutta mistä niitä hyviä neuvoja sitten saa? Kuinka omista ruokailuhetkistä esimerkiksi töissä saa luotua edes hieman monipuolisempia, ilman, että niiden eteen täytyy nähdä ihan kohtuuttomasti vaivaa? Ja kuinka hyvän lounaan saa loihdittua pikkurahalla? Tarjoamme tähän muutamia niksejä tässä artikkelissa.

Pakkaa edellisen illan illallisesta itsellesi seuraavan päivän lounas mukaan töihin

Pyri panostamaan ruuanlaittoon hieman tavallista enemmän edes kerran päivässä. Jos panostat illallisen laittamiseen ja teet illallista sen verran, että siitä jää hieman yli, voit pakata ylijääneen annoksen itsellesi mukaan työpaikalle ja syödä tämän annoksen seuraavan päivän lounaana. Näin säästät työpaikkaruokailuissa ja saat pienellä vaivalla itsellesi maukkaita lounaita mukaan töihin. Suosi annoksia, jotka on helppo lämmittää mikrossa ja pakata sopiviin annosrasioihin. Esimerkiksi kasvissosekeiton voi pakata melko helposti annosrasiaan ja lämmittää työpaikalla mikrossa ilman, että annoksen koostumus juurikaan kärsii uudelleenlämmittämisestä.

Kun ideat ovat vähissä, on apukin lähellä

Kun omat lounasideat tuntuvat olevan vähissä, löytyy apuakin yleensä läheltä. Netin syövereistä löytyy monia erinomaisia lounasreseptejä ja esimerkiksi hyvät ruokablogit ovat oivallista luettavaa siinä vaiheessa, kun omat ideat tuntuvat olevan vähissä. Ruokablogeista voit saada uutta inspiraatiota omiin lounaisiisi ja oppia loihtimaan aivan uudenlaisia annoksia. Samalla voit oppia uusia työskentelytapoja.

Voit hakea inspiraatiota myös ajankohtaisista ruokatrendeistä. Tällä hetkellä on kovin muodikasta suosia kasvisruokaa ja pyrkiä vähentämään lihankäyttöä. Kasviksista voi loihtia uskomattomia herkkuja, vaikka monelle onkin ehkä jäänyt kasvisruuasta huono kuva koulujen köyhähköistä kasvisruokavaihtoehdoista menneinä vuosina. Valitettavasti vielä 90-luvulla kouluruokaloiden kasvisvaihtoehto oli aivan liian usein keitettyä kukkakaalia epämääräisen kastikkeen kera. Kasvisruoka on kuitenkin paljon muutakin. Lisäksi kasvisruoka tulee usein edulliseksi, etenkin, jos suosit kausituotteita ja esimerkiksi terveellisiä ja ruokaisia linssejä.

Entäpä kun ruuanlaitto ei kerta kaikkiaan nappaa?

Toisinaan voi tulla vastaan tilanteita, joissa ruuanlaitto ei kerta kaikkiaan innosta ja saattaa tuntua täysin vastenmieliseltä. Onneksi tässäkin tilanteessa apu on lähellä, sillä hyviä lounaita voi ainakin suurimmissa kaupungeissa helposti tilata suoraan kotiin tai työpaikalle suosituimmista ravintoloista. Nauti lounaaksi vaikkapa intialaisia herkkuja ja anna makunystyröillesi kyytiä! Vaikka valmista lounasta ei välttämättä olisikaan varaa nauttia joka päivä, voi itseään toisinaan palkita sillä, että ruuanlaiton voi jättää jonkun muun harteille.