Läheskään kaikilla suomalaisilla ei ole varaa lounastaa hienoimmissa ravintoloissa, vaikka niihin mieli tekisikin. Lounasaikaan monet ravintolat tarjoavat kuitenkin herkkujaan tavallista edullisemmin, jolloin myös pienen budjetin ruokailijalla saattaa olla mahdollisuuksia päästä nauttimaan upeista kulinaristisista elämyksistä tavallista edullisempaan hintaan. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman Helsingin keskustassa sijaitsevan ravintolan, joita kannattaa kokeilla lounasaikaan. Lisätietoja ravintoloiden hintatasosta sekä aitojen asiakkaiden kokemuksista kannattaa etsiä esimerkiksi TripAdvisorista sekä laadukkaista ruokablogeista.

Ravintola Emo

Jo ravintola Emon nimi tuo mieleen oman äidin tekemän kotiruuan ja tunnelmallisen ravintolaelämyksen. Tässä ravintolassa tarjotaankin upeita herkkuja ja tunnelma on ihanan romanttinen. 4 ruokalajin menuusta joutuu Emossa maksamaan 54 euroa ja 6 ruokalajin menusta 69 euroa. Ravintolan annokset ovat moderneja ja tarjolla on myös paikan päällä leivottua tuoretta leipää.

6 ruokalajin menu sisältää alkuruokana joko kalaa tai kasvisvaihtoehdon. Tämän jälkeen ruokailijat pääsevät herkuttelemaan karitsalla, joka on erityisen maukasta, vaikkakin samalla myös rasvaista. Annoskoko on yllättävän suuri, onhan kyseessä 6 ruokalajin menun yksi annos. Ylikypsän karitsan kyljestä löytyy briossia sekä herkullista mustaherukkahilloketta.

Seuraava ruokalaji on kuohkeaa sellerikeittoa. On muuten hyvä tietää, että tästä ravintolasta löytyy hyvä valikoima alkoholittomia drinkkejä, jotka sopivat hyvin jokaisen menun ruokalajin kylkeen. Seuraa ruokalaji on joko turskaa taikka arancinia. Turskan rinnalla lautaselta löytyy kukkakaalia fritattuna sekä romescoa ja melko miedonmakuista kastiketta. Seuraavassa ruokalajissa on yhdistetty kyyhkystä sekä cascoulettea, minkä jälkeen päästään maistelemaan juustoja sekä ihanaa jälkiruokaa: valkosuklaa-karviaisparfeeta.

Tunnelmallinen Fabrik

Fabrik kertoaa haluavansa tarjota asiakkailleen laadukkaita raaka-aineita käyttämällä valmistettuja aitoja ruokakokemuksia ja ruokaa. Tässä ravintolassa jopa leipä sekä suklaakonvehdit tehdään itse ja raaka-aineet on tuotu Italiasta sekä Ranskasta. Raaka-aineet edustavatkin Euroopan kärkikastia. Ravintola sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 25.

Entäpä mikä on tämän ravintolan hintataso? Alkuruuat maksavat Fabrikissa 15 euroa ja pääruuat 20 – 24 euroa. Herkullisen jälkiruuan saa 8 – 10 eurolla. Ravintolassa paikan päällä leivottu tuore leipä on todella hyvää ja jopa ravintolassa tarjoiltava voi on siinä mielessä erikoista, että se on valmistettu käyttämällä vuoden maitoa.

Alkuruuaksi tarjolla on esimerkiksi toast skagenia sekä kurpitsa agnolotteja. Valikoimista löytyy myös esimerkiksi eräänlaisia sienimuffinsseja eli pain perduja, jotka ovat monen mielestä erityisen maukas alkuruokavaihtoehto.

Tästä ravintolasta löytyy myös herkullista Anjou-kyyhkystä, josta on luotu erittäin näyttävä annos. Kyyhkynen tarjoillaan roseena ja jopa sen nahka on aavistuksen rapea. Kyyhkysen rinnalla tarjoillaan voimakkaan makuista tattipyreetä, joka hurmaa laadukkuudellaan ja konstailemattomuudellaan.

Ravintolassa pyritään hyödyntämään ja seuraamaan sesonkeja, mikä näkyy myös tattipyreen käytössä. Jos kyyhkysannos ei tunnu omimmilta valinnalta tai jos olet kasvissyöjä, tarjolla on myös kasvisannoksia. Esimerkiksi munakoisorullat, joiden sisältä löytyy Saporita Sardinian vuohenjuustoricottaa on erinomainen kasvisruoka-annos, joskaan se ei ole vegaaninen annos.