Laadukkaat ruoka- ja leivontablogit ovat erinomaisia idealähteitä siinä vaiheessa, kun omat ateriavinkit tuntuvat loppuun kulutetuilta. Sinusta on saattanut jo pitkään tuntua siltä, että pyörität viikosta toiseen samoja reseptejä, ateriasta seuraavaan ja että kaipaisit jo jotain vaihtelua. Tällöin kannattaa vilkaista, millaisia vinkkejä löytyisi laadukkaista ruoka- ja leivontablogeista.

Kun löydät itsellesi mieluisan bloggaajan, löydät hänen blogistaan todennäköisesti itsellesi sopivia reseptejä yhä uudelleen ja uudelleen. Muistathan, että monet bloggaajat tekevät myös YouTube-videoita, jotka tuovat heidän blogiinsa lisäarvoa ja voivat tarjota lukijoille erityisen helposti sisäistettäviä ateriavinkkejä.

Miksi ateriavinkkejä kannattaa etsiä ruokablogeista?

Ruokablogit tarjoavat monipuolisen kattauksen hyvinkin erilaisiin ateriavinkkeihin. Lisäksi monet ruokablogit ovat kotikokkaajien ylläpitämiä, joten lähestymistapakin sopii tavallisesti hyvin kotikokkaajille. Ruokablogeissa, kuten kaikissa muissakin blogeissa, on kuitenkin hyvä muistaa, että osa postauksista saattaa olla yhteistyöpostauksia. Tällöin lukijan kannattaa punnita mielessään, onko yhteistyö voinut vaikuttaa postaukseen ja onko postaus yhteistyön vuoksi tavallista positiivisempi.

Parhaat ruokablogit ilahduttavat hyvien reseptien lisäksi myös upeilla kuvillaan. Kauniit ruokakuvat ovatkin näiden blogien parasta antia. Monista resepteistä löytyy myös kuvitetut vaiheittaiset ohjeet, jotka auttavat ymmärtämään, mitä missäkin vaiheessa tulisi tehdä.

Parhaat ruokablogit

Parhaat ruokablogit keräävät yhteen hyviä suomalaisia ruoka- sekä leivonta-aiheisia blogeja. Mukaan valitut blogit saavat blogiinsa Parhaat ruokablogit -merkin. Näiden blogien joukosta löytyy esimerkiksi Kaikki äitini reseptit -niminen blogi, jota kirjoittaa ruuanlaittoon hurahtanut Nanna. Nanna kertoo tykkäävänsä kokkaamisesta ja kokkaa sekä itselleen, perheelleen että vieraille. Hän käyttää sekä eineksiä että tekee kaiken alusta lähtien itse. Hän myös kertoo rakastavansa sekä etanoita että lentokoneruokaa, mutta olevansa hieman laiska siivoamaan ruuanvalistuksesta aiheutuneita sotkuja.

Perustaisinko oman ruokablogin?

Kun innostus ruuanlaittoa ja leivontaa kohtaan nousee, saattaa oman ruokablogin perustaminen tuntua ajankohtaiselta ja se voikin olla mukava lisä omaan harrastukseen. Omien ateriavinkkien jakaminen muille voi viedä omia reseptejä myös muiden kotikeittiöihin. Ruokakuvien ottaminen ei kuitenkaan ole aivan niin helppoa kuin voisi luulla – tai ainakaan laadukkaiden ruokakuvien ottaminen. Ellet ole kovin hyvä kuvaaja, saattaakin valokuvauskurssi tulla tässä kohtaa tarpeeseen, etenkin, jos aiot suhtautua blogin pitämiseen alusta lähtien ammattimaisella otteella.

Oman ruokablogin aihepiiri kannattaa rajata mahdollisimman tarkasti ja kirjoittajana kannattaa pysyä mahdollisimman aitona. Vaikka ottaisitkin ideoita ja mallia suosituista ruokablogeista, pyri silti luomaan itsellesi aivan omanlaisesi lähestymistapa ruokaan. Tämä auttaa sinua erottumaan massasta ja keräämään ympärillesi sitoutuneen lukijakunnan.